Wat is een moderne tuin en wat zijn de voordelen ervan?

Een moderne tuin kan verwijzen naar verschillende stijlen, maar in het algemeen wordt het gekenmerkt door strakke lijnen, eenvoudige vormen en een beperkt palet aan kleuren en materialen. Geometrische vormen zoals cirkels, vierkanten en driehoeken komen vaak voor, evenals ingebouwde elementen zoals banken, fonteinen en waterpartijen.

De voordelen van een moderne tuin zijn talrijk. Ze helpen een gevoel van orde en rust te creëren, zijn vaak onderhoudsarm en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruikers. Bovendien sluiten moderne tuinen doorgaans goed aan bij de kenmerken van de bewoners en hun gemoderniseerde woningen.

Beroemde elementen van een moderne tuin

Veel hedendaagse tuinen zijn ontworpen als kunstwerken en bevatten opvallende en soms controversiële elementen. Hier zijn enkele bekende voorbeelden:

De gigantische spin

Deze stalen sculptuur, gemaakt door de Franse kunstenaar Louise Bourgeois, werd in 2000 geïnstalleerd bij het Tate Modern in Londen. Met een hoogte van meer dan 12 meter en poten van meer dan 3 meter lang is het een indrukwekkend kunstwerk. Hoewel sommige mensen het verontrustend vinden, prijzen anderen de grootte en de technische uitvoering ervan.

De watertoren

Deze structuur, ontworpen door architect Norman Foster, is gelegen op het terrein van een privéwoning in Gloucestershire, Verenigd Koninkrijk. Het opvallende ontwerp, dat lijkt op een industriële koeltoren, is bedoeld om regenwater op te vangen. Omwonenden hebben echter hun bezorgdheid geuit over de dominante aanwezigheid van de toren in het landschap.

De grootste bloem ter wereld

Dit gigantische bloemsculptuur, gelegen in Shanghai, China, bestaat uit bijna 10.000 individuele bloemen en heeft een hoogte van meer dan 20 meter. Hoewel het wereldrecord voor het grootste bloemsculptuur momenteel bij deze bloem ligt, zijn de meningen over het opzichtige ontwerp verdeeld.

Materialen voor een moderne tuin

Bij het ontwerpen van een moderne tuin worden vaak diverse materialen gebruikt, zoals hout, marmer, beton en andere hedendaagse materialen. Daarnaast zijn planten die passen bij de huisstijl gecombineerd met decoratieve elementen, wat bijdraagt aan een ideale balans tussen stijl en onderhoud.

Een moderne tuin weerspiegelt hedendaagse stijlelementen en biedt een perfecte balans tussen esthetische aantrekkingskracht en praktische functionaliteit. Door een moderne tuin te omarmen, kun je genieten van een serene en stijlvolle buitenruimte die je en het gezin zullen waarderen.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen