Redenen voor het plaatsen van een schutting

De voornaamste reden voor het plaatsen van een schutting is vaak privacy. Maar er zijn ook andere voordelen zoals geluidsisolatie, veiligheid, markeren van perceelsgrenzen of om een beschutte plek uit de wind te creëren. In tegenstelling tot het planten van een haag, wat enige tijd kan duren voordat het volledig is volgroeid, biedt een schutting onmiddellijk resultaat.

Doe-het-zelf vs professionele installatie

Als het gaat om het plaatsen van een schutting, kun je overwegen om dit zelf te doen of het werk uit te besteden aan een professional. Hoewel zelfinstallatie je wat geld zou kunnen besparen, biedt het inhuren van een professional de garantie dat de klus degelijk wordt uitgevoerd. Het laatste wat je wilt, is dat je schutting na een storm of twee scheef komt te staan. Het is aangeraden om houten schuttingen laten plaatsen door een expert om jou de gemoedsrust te geven dat het werk correct en naar professionele normen wordt uitgevoerd.

Soorten schuttingen

Er bestaan veel verschillende soorten schuttingen en elk heeft zijn unieke voordelen en karaktereigenschappen. Je keuze voor een schutting hangt uiteindelijk af van jouw tuin, jouw esthetische voorkeuren, en jouw budget.

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn een populaire keuze vanwege hun klassieke, natuurlijke uitstraling. De keuze voor een houtsoort hangt af van jouw budget en gewenste duurzaamheid. Onafhankelijk van de houtsoort die je kiest, kun je verwachten dat je schutting jarenlang meegaat, aangezien hout vandaag de dag wordt geïmpregneerd om de levensduur te verlengen.

Hout beton schuttingen

Hout-beton schuttingen combineren het beste van beide werelden. Ze hebben een basis van beton terwijl het bovenste stuk uit hout bestaat. Deze combinatie garandeert kracht, duurzaamheid en esthetische waarde.

Beton schuttingen

Betonnen schuttingen zijn uitzonderlijk sterk en duurzaam. Ze vergen heel weinig onderhoud en zijn tegenwoordig verkrijgbaar in diverse kleuren en motieven, dus het grijs en saai imago van de betonnen schutting is verleden tijd.

Composiet en kunststof schuttingen

Composiet en kunststof schuttingen zijn een geweldige, onderhoudsarme optie. Ze zijn sterk, duurzaam, en komen in een verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen.

Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke schuttingen, gemaakt van biologische materialen zoals bamboe of gevlochten wilgentenen, kunnen naadloos opgaan in de rest van de tuin. Hoewel ze meer onderhoud vergen, voegen ze een uniek natuurlijk element toe aan jouw tuinruimte.

Kosten van het plaatsen van een schutting

De prijs van het plaatsen van een schutting hangt af van meerdere factoren, zoals het soort materiaal dat je kiest, de afmetingen van je tuin en of je kiest voor een doe-het-zelf-installatie of een professionele installatie.

Ik hoop dat deze informatie je op weg helpt om de beste keuze voor jouw tuin te maken. Vergeet niet, een goed geïnformeerde beslissing is de beste beslissing.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen