Kleurrijk & onderhoudsarm: Het kiezen van de juiste bloemen

Het geheim van een kleurrijke, onderhoudsvriendelijke tuin schuilt in het kiezen van de juiste bloemen. Je wilt bloemen kiezen die vrolijk zijn, makkelijk te groeien en die het hele jaar door bloeien. Veel van de bloemen die we in deze lijst gaan bekijken zijn vaste planten, wat betekent dat ze na hun eerste jaar terug zullen komen voor nog vele jaren plezier.

Het is mogelijk om bloeiende tuinplanten te hebben in zowel het voorjaar, zomer, najaar en winter, mits je de juiste combinatie van tuinplanten kiest. Door een mix van winterbloeiers, laatbloeiers en vroegbloeiers te combineren, zorg je ervoor dat je tuin het hele jaar door fantastisch is.

De eerste bloei: voorjaarsbloeiers

Prachtige voorjaarsbloeiers zoals de sleutelbloem, het longkruid, de witte forsythia of de kerstroos zijn de eerste die beginnen met bloeien en zorgen voor een vrolijke start van het jaar. Maar het is belangrijk om ze strategisch te planten, want als je ze verspreidt over je hele tuin, kunnen ze verloren gaan tussen de rest van je planten. Hier zijn enkele van de beste vroegbloeiers:

December – Januari

*   Sneeuwklokje (Galanthus elwesii)
*   Winterakoniet (Eranthis hyemalis)

Januari – Februari

*   Lenteklokje (Leucojum vernum)
*   Boerenkrokus (Crocus tommasinianu)

Deze vroegbloeiers kunnen gecombineerd worden met voorjaarsbolletjes zoals sneeuwklokjes of krokussen voor een kleurrijk geheel.

Wees creatief bij het maken van combinaties. Combineer ze bijvoorbeeld met groenten en fruit in je moestuin. Veel soorten beginnen namelijk vroeg met bloeien. Of voeg kruiden toe aan je tuin voor een weelderige, onderhoudsarme tuin die er het hele jaar door mooi uitziet.

Dus als je je tuin net hebt ingericht en kleurrijk wilt maken, kunnen deze selecties je op weg helpen. Neem je tijd, wees creatief en voor je het weet verandert je tuin in een levend schilderij van bloeiende planten. Ga erop uit en begin met tuinieren!
 

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen