Beste groenten voor kleine tuinen

  1. Radijs. Radijsjes zijn snelgroeiend en nemen weinig plaats in. Je kan ze zaaien van maart tot augustus en de oogsttijd is slechts 6 tot 8 weken.
  2. Lente-ui. Een must in vele salades, en heel makkelijk te kweken. Je kan lente-uitjes zaaien in het voorjaar en de herfst. Zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen.
  3. Klimmende Groenten. Als je een kleine tuin hebt, is het een goed idee om verticaal te groeien! Groenten zoals komkommers, courgettes en verschillende bonen zijn perfect voor het klimmen langs een rek of trellis.

Beste fruit voor kleine ruimtes

  1. Fruitboompjes. Wie zegt dat je een grote boom nodig hebt om fruit te kweken? Er zijn heel wat variëteiten van fruitbomen die speciaal zijn ontwikkeld om te groeien in kleinere ruimtes. Ze hebben een kleinere kroon en groeien trager, waardoor ze gemakkelijker te beheren zijn.

Beste Kruiden Voor Kleine Tuinen

Kruiden zijn ideaal voor kleine ruimtes omdat ze meestal niet veel ruimte nodig hebben en de meesten van hen zijn heel gemakkelijk te kweken.

  1. Eenjarige kruiden zoals basilicum, koriander en dille moeten elk jaar opnieuw worden gezaaid, maar ze zijn gemakkelijk te kweken en nemen weinig ruimte in.
  2. Meerjarige kruiden zoals tijm, rozemarijn en oregano kunnen jarenlang doorgroeien en hebben weinig onderhoud nodig.

Ongeacht de grootte van je tuin, er zijn altijd mogelijkheden om je eigen groenten, fruit en kruiden te kweken. Het belangrijkste is om planten te kiezen die je graag eet en die geschikt zijn voor de ruimte die je hebt.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen