1. Rubberplant

Rubberplanten geven niet alleen een dramatisch accent aan je kamer maar zijn ook effectief in het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht zoals formaldehyde, welke voorkomt in schoonmaakbenodigdheden en meubels. Bovendien is het bekend dat ze tropische ziekten en parasieten bestrijden. Vergeet niet de bladeren af en toe af te nemen voor optimale luchtzuivering.

2. Bostonvaren

Varens zijn ongelooflijk effectief tegen verontreinigende stoffen zoals formaldehyde, xyleen en tolueen. Deze stoffen kunnen hoofdpijn en ademhalingsproblemen veroorzaken. De Bostonvaren helpt bovendien de luchtvochtigheid in de woning te verhogen, wat zeer nuttig is, vooral tijdens de droge wintermaanden.

3. Areca palm

Volgens NASA is de Areca palm, behorende tot de palmenfamilie, de beste luchtzuiverende plant ter wereld. Dit is vanwege zijn vermogen om, onder andere, formaldehyde uit de lucht te zuiveren.

4. Lepelplant

De Lepelplant, ook gekend als de Peace Lily, is met recht een van de sterkste luchtzuiveraars. Deze plant filtert vele schadelijke stoffen uit de lucht, waaronder benzeen, formaldehyde, tri-chloroethyleen (TCE), xyleen, tolueen en ammoniak.

5. Sansevieria

Sansevieria, ook bekend als Vrouwentong, is een andere plant die een overvloed aan giftige stoffen uit de lucht kan filteren. De bladeren groeien snel en hebben genezende eigenschappen die irritatie en pijn kunnen verminderen wanneer ze op de huid worden aangebracht.

6. Philodendron

De Philodendron helpt niet alleen bij de luchtzuivering, maar is ook een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze weelderige plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt in verschillende lichtomstandigheden, waardoor het een populaire keuze is.

Dus, of je nu op zoek bent naar een manier om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren, of om je groene duim te testen, deze luchtzuiverende planten zijn een geweldige keuze!

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen