Ruimte voor yoga

Een van de belangrijkste factoren bij het beoefenen van yoga is voldoende ruimte hebben. Je hebt een vlakke ondergrond nodig die groot genoeg is voor je yogamat. Dit kan een plek zijn op je terras, op het gras, of zelfs een speciaal gebouwd platform. Zorg ervoor dat deze plek beschut is tegen de wind en, indien mogelijk, enige privacy biedt. Als je niet veel ruimte hebt, is het belangrijk om je tuin ontwerp zo efficiënt mogelijk te maken.

Creëer een rustgevende sfeer

Bekijk vervolgens hoe je een kalme en vredige sfeer kunt creëren. Kun je een rustige, crèmekleurige parasol installeren om een beetje schaduw te geven? Zijn er planten met rustgevende geuren zoals lavendel of jasmijn die je om je heen kunt planten? Zal een kleine waterpartij bijdragen aan de rust en stilte die je zoekt? Deze factoren kunnen allemaal bijdragen aan het creëren van een serene omgeving waarin je je yoga kunt doen.

Comfort

Onthoud dat je zo comfortabel mogelijk wilt zijn. Hoewel het fijn is om buiten te zijn, wil je niet gehinderd worden door harde vloeren of nat gras. Kies daarom voor een voldoende dikke yogamat die je beschermt tegen eventuele oneffenheden in de vloer. Als de grond erg hard is, kun je overwegen om een laag synthetisch gras te installeren op je yoga-plek om het comfort te vergroten.

Inlijsten van het uitzicht

Voeg tot slot indien mogelijk een aantrekkelijk uitzicht toe. Wordt je zicht op het oosten niet geblokkeerd door gebouwen of bomen? Dan kun je daar je mat leggen om de ochtendzon te begroeten. Of misschien heb je een prachtige plant of bloem die je als focuspunt kunt gebruiken.

Verhoog het groen

Het zien van groen en andere natuurlijke elementen kan bijdragen aan een gevoel van rust en welzijn. Overweeg om plantenbakken, hangende planten of een verticaal tuinsysteem te installeren als ruimte een probleem is. Kies voor groenblijvende planten voor het hele jaar door groen.

Creëren van een buiten-yoga-ruimte vraagt om enige creativiteit en inzicht in wat je nodig hebt voor je optimale yoga practice. Maar met wat planning kan het een werkelijk magische ruimte worden die je welzijn bevordert.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen