Waarom kiezen mensen voor buiten sporten?

Thuis sporten kan een prima alternatief zijn als naar de gym gaan geen optie is, maar het kan ook een kans zijn om sporten op te pakken als je nog niet zeker weet of fitness iets voor jou is. Bovendien biedt het de perfecte kans om je lichaam beter te leren kennen.

Wat kun je wel, wat kun je niet, en waar moet je aan werken? Vervolgens kun je je eigen doelen stellen en een plan opstellen. Ga je je bijvoorbeeld richten op cardio, krachttraining, of beide? Welke oefeningen ga je doen?

Als je wilt beginnen, zie hier een checklist van wat je nodig hebt:

Hier is wat je nodig hebt:

  1. Je eigen gewichten: Mocht je geen gewichten hebben, dat is geen probleem.
  2. Een springtouw.

Creëer je eigen bootcamp

Wat is het nut van sporten als je geen efficiënt fitnessregime hebt dat zich rond je doelen concentreert? Als je graag wilt afvallen en je focust op cardio, dan is touwtjespringen een eenvoudige maar effectieve oefening.

Bouw langzaamaan op. De vuistregel is dat als je het bijvoorbeeld 5 minuten volhoudt, je dan het beste 5 minuten aan een stuk door kunt springen. Met elke dag 10 minuten touwtjespringen kun je al heel snel je conditie verbeteren, maar er is nog meer.

Je verbrandt niet alleen calorieën wanneer je elke dag touwtjespringt, maar je activeert ook je arm- en beenspieren. Bovendien is het super goed voor je hart. Daarnaast is touwtjespringen ook erg leuk! Let er wel op dat je het gras in je tuin niet beschadigt wanneer je touwtjes springt, dus doe het op de terrastegels in plaats van op het gras.

Gebruik tuinmeubels voor fitnessoefeningen

Wil je toch krachttraining doen, maar heb je geen gewichten? Je hebt ze niet per se nodig. Maak slim gebruik van je tuinmeubels. Je kunt bijvoorbeeld push-ups, lunges of tricep dips doen op een tuinstoel, tafel of krukje. Zorg wel dat je het veilig doet.

Met deze tips en ideeën kun je zelf aan de slag gaan met sporten in je eigen tuin. Buiten sporten heeft zijn eigen charme en is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen