Woning beveiligings tips

Woning beveiligings tips

Nieuwe beveiligingsmogelijkheden van sloten

Met gemiddeld nog enkele honderden inbraken in woningen binnen Nederland per jaar, is extra aandacht voor de beveiliging van uw woning geen overbodige luxe. Goede sloten vormen de basis van een degelijke beveiliging, al zal dit een inbraak nooit volledig kunnen tegengaan. Dit kan zelfs een camera of bewegingssensor niet! Met de vele beveiligingsmogelijkheden van sloten die er tegenwoordig bestaan, kunt u echter wel een heel eind komen. Wij spraken met een erkende slotenmaker om de nieuwe beveiligingsmogelijkheden van sloten te bespreken. In dit artikel leest u hier meer over.

Beveilig uw woning met sloten

Er bestaan grote verschillen tussen sloten, niet alleen in materiaal en vormgeving, ook de manier waarop een slot werkt verschilt sterk. Zo is het ene slot bijvoorbeeld op een punt met de deurpost verbonden, terwijl zogenaamde driepuntssloten op logischerwijs drie punten zijn verbonden. Een dergelijk driepuntsslot zorgt ervoor, dat inbrekers de deur veel lastiger openkrijgen en het zodoende kan gaan opvallen, dat ze bezig zijn met het forceren van de deur van uw woning. Mensen uit de omgeving zullen in dit geval hulp inschakelen bij de politie, wat de inbrekers vanzelfsprekend willen voorkomen. In dit geval zullen zij uw woning dus liever links laten liggen.

Ook nieuwe beveiligingsmogelijkheden van sloten met bijvoorbeeld vingerafdrukherkenning zijn populair. Dergelijke sloten zijn bijna niet te kraken, zeker niet zonder apparatuur! Deze apparatuur hebben inbrekers over het algemeen niet bij zich, waardoor het openen van het slot bijna onmogelijk is. De deur wordt namelijk alleen geopend met een vingerafdruk, die eerder in het systeem achter de vingerafdrukherkenner is ingevoerd. Een inbreker krijgt de deur alleen open door deze open te breken met bijvoorbeeld een breekijzer.

Om ook de kans op het openbreken van uw deur zo goed mogelijk te minimaliseren, kunt u een anti-inbraakstrip tussen de deur en deurpost monteren. Slotenmakers kunnen dit voor u doen, maar u kunt een dergelijke strip ook in veel bouwmarkten verkrijgen. Na het plaatsen van de strip is het voor de inbreker niet mogelijk om een koevoet tussen de deur en deurpost te plaatsen. Vanzelfsprekend kan een inbreker de anti-inbraakstrip proberen te verwijderen, waarna hij de deur alsnog kan openbreken. Dit kost echter veel te veel tijd, waarbij het voor de omgeving van uw woning op kan gaan vallen dat iemand bij uw deur bezig is. Dit wil de inbreker vanzelfsprekend voorkomen, waardoor deze het niet zal proberen uw woning binnen te gaan.

Share This Post

Leave a reply