Voorkom inbraken

Voorkom inbraken

Een inbraak in uw woning is een nachtmerrie voor velen, toch vinden er jaarlijks gemiddeld enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland. Hierbij worden niet alleen tal van waardevolle en dierbare voorwerpen onteigend bij mensen, maar ontstaan tevens gevaarlijke situaties. Inbrekers worden namelijk steeds gewelddadiger en schuwen het gebruik van geweld niet, als ze betrapt worden door de bewoners van een woning. Met deze beveiligings tips kunt u de beveiliging van uw woning aanscherpen en de kans op een inbraak daarmee minimaliseren.

Voorkom inbraken met beveiligingscomponenten

Er zijn meerdere manieren om inbraken te voorkomen. U kunt denken aan het vervangen van uw sloten naar driepuntssloten, die op meer punten met de deurpost verbonden zijn, het aanbrengen van een anti-inbraakstrip tussen de deur en uw deurpost, enzovoorts. Dit zijn relatief eenvoudige beveiligingstips, die daarbij weinig kosten met zich mee zullen brengen. Het vervangen van de sloten kunt u zelf doen of laten doen door een slotenmaker uit uw omgeving.

Naast deze tips, kunt u uw woning beveiligen met beveiligingscomponenten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld camera’s rondom uw woning, bewegingssensoren of magneetcontacten. Een camera is erg opvallend, wat u misschien liever niet wilt! Immers, uw woning moet geen fort worden. Met een bewegingssensor in de hoeken van uw kamer is dit al een stuk minder, al zijn magneetcontacten de minst opvallende component in de beveiliging van uw woning.

Deze magneetcontacten plaats u op uw deur en deurpost, waarbij een alarm geactiveerd wordt als het contact tussen de magneten gedurende een bepaalde periode verbroken blijft.

Share This Post

Leave a reply