Tot rust komen doe je in een hangmat

Tot rust komen doe je in een hangmat

Tot rust komen doe je in een hangmat

Hangmatten zijn er in diverse kleuren en maten. Het eerste waar we aan denken bij een hangmat is relaxen. Heerlijk wegdromen of een goed boek lezen. Een hangmat geeft veel mensen een prettig gevoel. Na een lekker dutje in de hangmat zal je heerlijk uitgerust zijn. In dit artikel zullen wij jou de heerlijke voordelen van een hangmat verder uitleggen. En wat voor soorten hangmatten zijn er nou eigenlijk allemaal?

In alle kleuren en maten

De keuze in hangmatten is erg groot en divers. De meeste hangmatten zijn gemaakt van katoen, maar ook worden hangmatten gehaakt. De gehaakte variant wordt ook wel de Mexicaanse hangmat genoemd. Hangmatten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren

en maten. Je kan kiezen voor een éénpersoons hangmat maar ook voor een familie hangmat. Als je twijfelt tussen de maat van de hangmat, is het verstandiger om voor de grotere maat te kiezen. Ook al wil je in je eentje in de hangmat liggen, een tweepersoons hangmat is toch wel erg relaxed.

Heb je geen plek om de hangmat op te hangen? Dit maakt niks uit, tegenwoordig zijn er veel modellen die een standaard hebben. Zodat iedereen, met tuin of geen tuin, kan genieten van een hangmat. De standaarden zijn meestal te verkrijgen in hout of staal en in diverse maten. Er bestaan ook hangmatten met stokken of zonder stokken. Deze stokken zijn bevestigd aan het hoofdeind en het voeteneind van de hangmat, ze zorgen dat het doek verspreid blijft. Ze heten dan ook spreidstokken. Een hangmat zonder spreidstokken is eenvoudiger op te bergen of mee te nemen. Het doek zal om je heen slaan als je er in ligt. In tegenstelling tot de hangmat met spreidstokken lig je meer ‘op’ het doek dan er ‘in’. Iedereen heeft zo zijn voorkeur.

hangmat
Slapen in je hangmat

Heerlijk wegdromen en in slaap vallen in een hangmat. Wist je dat van oorsprong de hangmat ook bedoeld is voor slapen? In Zuid-Amerika worden ze daar zelfs nog steeds voor gebruikt. Iedereen neemt zijn of haar eigen hangmat mee voor een overnachting bij familie of vrienden. In de westerse landen wordt de hangmat voornamelijk gebruikt voor ontspanning. Het blijkt zo te zijn dat het goed is voor je rug om in een hangmat te liggen. Doordat we in een hangmat wat heen en weer worden gewiegd, komen we sneller tot rust.

hangmat
De heerlijke voordelen

Speciaal voor jou worden de voordelen van een hangmat belicht. Als je last hebt van slaapproblemen is een hangmat een uitstekende oplossing. Het heen en weer wiegen in een hangmat zorgt ervoor dat je sneller en in een diepere slaap valt . Wiegen is dus niet alleen voor baby’s! Ook geeft een hangmat grote voordelen voor slapers die last hebben van rugproblemen, je hele lichaam wordt ondersteund waardoor je erg comfortabel ligt. Een hangmat in de tuin of mee op vakantie, een hangmat kan je eenvoudig bevestigen en meenemen.

Naast het feit dat het relaxed is en lekker ligt geeft een hangmat je tuin, balkon of kamer ook nog een tropisch tintje. Ja, ook voor een kamer is een hangmat geschikt. Je hoeft hier niet een ontzettend grote woonkamer voor te hebben met hoge plafonds. Iedereen heeft thuis wel een klein hoekje wat niet wordt gebruikt. Je kan de hangmat bevestigen aan balken in je huis of met beugels aan de muur. Als je geen gaten in de muur wilt, is de standaard een goede optie. Als je een feestje houdt en drukte verwacht in huis berg je de hangmat gemakkelijk weer op, dit heb je niet zo snel met stoelen of een bank. Ideaal! Genoeg redenen om je hangmat niet alleen voor in de tuin te gebruiken.

Share This Post

Leave a reply