Mexicaanse tuinhaarden veilig gebruiken

Mexicaanse tuinhaarden veilig gebruiken

Een traditionele Mexicaanse terrashaard is meestal kegelvormig en gemaakt van terracotta. Oorspronkelijk stammen ze uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig zie je ze ook in de Nederlandse tuinen. Vandaag de dag worden er ook andere materialen aan het terracotta toegevoegd en worden de Mexicaanse kachels ook wel met vuurvaste stenen of met beton bekleed. De klei houdt de warmte goed vast en kan de warmte ook goed geleiden. Deze eigenschappen zorgen dat je ook in de avond, als de zon is ondergegaan, nog lekker lang kunt nagenieten in de tuin met de grote Mexicaanse terrashaard. Er bestaat zelfs een Mexicaanse terrashaard met BBQ, dus ook een hapje eten en natafelen behoort tot de mogelijkheden.

De traditionele Mexicaanse terrashaard aansteken 

Bij de traditionele kegelvormige Mexicaanse terrashaard van terracotta is het belangrijk dat de deksel van de haard gehaald wordt als het vuur wordt aangestoken. Door de druk van de vlammen zou de tuinkachel met deksel namelijk kunnen ontploffen. Vanzelfsprekend is het verstandiger om de Mexicaanse tuinhaard niet op een houten terras te plaatsen, maar liever op steen of beton. Let ook op dat er geen overhangende bomen zijn. Binnenshuis de Mexicaanse terrashaard gebruiken is geen optie.

Mexicaanse terrashaard aanbieding 

Een Mexicaanse terrashaard heeft een bepaalde uitstraling die een gezellige sfeer creëert. Met de Mexicaanse terrashaard aanbieding kun je voor een aantrekkelijke prijs je tuin omtoveren naar een plek waar je vele sfeervolle avonden kunt doorbrengen. Wil je liever een terraskachel in een andere stijl? Kijk dan eens bij de Cocoon Tables en terrashaarden in een moderne composiet uitvoering of uitgevoerd in het warme natuurlijke hout.

Share This Post

Leave a reply