Kleur je terras met kleurrijke tuinmeubelen

Kleur je terras met kleurrijke tuinmeubelen

Kleur je terras met kleurrijke tuinmeubelen

In een tuin komen allerlei kleuren voor: groene bladeren, bruine stammen, gele bloemen, rode rozen… Deze mengelmoes van kleuren zorgt voor een speelse sfeer en tovert meteen een glimlach op je gezicht. Maar waarom zien onze terrassen er altijd zo eentonig uit? De meeste mensen kiezen namelijk voor een grijze, zwart of witte tuinset. Kleurrijke tuinmeubelen zijn echter veel mooier.

Geef kleur aan jouw terras

Kleur doet leven. Vermijd daarom die saai grijze of zwarte tuinmeubelen, en kies voor een set in een trendy tint. Het Franse Fermob staat bijvoorbeeld wereldwijd bekend voor haar tuincollecties in frisse, opvallende kleuren. Ze hebben bijvoorbeeld paarse terrastafels, oranje klapstoelen en felblauwe zitbanken. Deze terrasmeubelen brengen meteen leven in de brouwerij.

Mix and match

Echte durvers combineren meerdere kleuren. Ze kopen bijvoorbeeld een paarse tafel en mixen deze met oranje stoelen. Dat geeft een speelse toets aan het terras.

Tip: zorg er wel voor dat de kleuren enigszins bij elkaar passen. Combineer rood met oranje, oranje met geel, paars met blauw, enz.

Nog meer kleurrijke elementen

Natuurlijk zijn er naast de tuinmeubelen nog andere zaken om jouw terras een kleurrijke toets te geven. Denk maar aan de parasol. Of opvallende zitkussens. Tegenwoordig zijn er ook kleurrijke tapijten die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Kortom: er zijn tientallen manieren om die sobere tinten te bestrijden.

De tuinontwerper weet raad

Er zijn (letterlijk) honderden verschillende tuinsets verkrijgbaar, waarvan elke set nog eens verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Dat zijn in totaal duizenden mogelijkheden.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag dan raad aan een tuinarchitect. Deze tuinontwerper helpt je graag bij deze keuze. Hij zorgt ervoor dat de buitenmeubelen perfect bij de rest van de tuin passen. In sommige gevallen kan hij zelfs een leuke korting versieren!

Share This Post

Leave a reply