Hoe verlengt u de levensduur van uw tuinmeubelen?

Hoe verlengt u de levensduur van uw tuinmeubelen?

 

Wanneer u nieuwe tuinmeubelen aankoopt zult u er uiteraard graag alles aan willen doen om deze te voorzien van een zo optimaal mogelijke levensduur. Het onderhoud dat nodig is om dit te verkrijgen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de belangrijkste punten op dit vlak heeft uiteraard betrekking op het materiaal waaruit de tuinmeubelen zijn vervaardigd. Het spreekt namelijk voor zich dat tuinmeubelen uit aluminium veel minder onderhoud vereisen dan tuinmeubelen die zijn vervaardigd uit teak. In ieder geval, om zo optimaal en lang mogelijk te kunnen genieten van uw tuinmeubelen kunt u rekening houden met de interessante tips die worden gegeven in dit artikel!

 

Bescherming tegen de weersinvloeden

Wanneer u er voor kiest om uw tuinmeubelen het hele jaar door buiten te laten staan kunt u deze voorzien van een speciale afdekhoes. Deze speciale hoezen zorgen er voor dat met name loungesets  in uw loungeset tuin veel efficiënter kunnen worden beschermd tegen de invloeden van het weer en dat is uiteraard mooi meegenomen. U dient er wel rekening mee te houden dat deze hoezen niet voor alle tuinmeubelen even geschikt zijn. Indien u bijvoorbeeld over (teak)houten meubelen beschikt is het niet aangeraden om deze af te dekken. Zo loopt u namelijk het risico op schimmels. De tuinset hoezen die door ons worden aangeboden kunnen in ieder geval de levensduur van aluminium tuinsets aanzienlijk verlengen waardoor ze het ontdekken meer dan waard zijn.

 

Tuinmeubelen van polywood

Steeds meer mensen kiezen er voor om gebruik te maken van tuinmeubelen die zijn vervaardigd uit het materiaal polywood. Deze keuze is vaak goed doordacht. U geniet namelijk van de unieke eigenschappen van een houten tuinset terwijl deze veel minder onderhoud vergt. Daar staat echter wel tegenover dat polywood zeer vatbaar is voor vuil en vlekken. Indien u de levensduur van polywood meubelen wenst te verlengen en u de optimale uitstraling zo lang mogelijk wenst te behouden kan het in ieder geval geen kwaad om gebruik te maken van een speciale polywood cleaner. Zijn de meubelen mooi schoongemaakt, vergeet dan ook niet om een protector aan te brengen. Met name de 4 Seasons Outdoor polywood protector zorgt er immers voor dat het materiaal uitstekend wordt beschermd tegen de weersinvloeden terwijl uw meubelen meteen ook zijn voorzien van een goede, vuil afstotende werking.

 

Wat met tuinmeubelen van teak?

Meubelen van teak zijn prachtig om te zien en dragen dan ook de voorkeur van veel mensen. Echter is het ook bij deze meubelen van cruciaal belang om het nodige onderhoud toe te passen. Door gebruik te maken van een speciale cleaner zorgt u er namelijk voor dat de kleur van de meubelen zo optimaal mogelijk behouden blijft. Daarnaast kiezen veel mensen er, veelal omwille van plaatsgebrek voor om hun meubelen van teak het hele jaar door buiten te laten staan. Daar is niets mis mee, maar dan is het aanbrengen van een speciale protector absoluut aan te raden. Hierdoor zorgt u er namelijk voor dat uw tuinmeubelen zo optimaal mogelijk zijn opgewassen tegen de invloeden uit de natuur en dat zorgt uiteraard voor een gevoelig langere levensduur.

Share This Post

Leave a reply