Hoe moet u teak hout behandelen?

Hoe moet u teak hout behandelen?

Hoe moet u teak hout behandelen?

De keuze voor teakhouten tuinmeubelen is er één die door veel mensen bewust wordt gemaakt. Deze meubelen beschikken namelijk niet alleen over een zeer goede kwaliteit, daarnaast zien ze er ook nog eens ronduit fantastisch uit. Indien u er eveneens voor kiest om gebruik te maken van tuinmeubelen uit teak hout, dan zult u uiteraard ook graag willen weten hoe dit teak hout te onderhouden. In dit artikel vertellen we u graag waar u op dit vlak rekening mee dient te houden.

Persoonlijke keuze

In eerste instantie is het voor eigenaars van teak tuinmeubelen belangrijk om voor hunzelf uit te maken of ze graag de warme of lichte houten kleur van hun meubelen willen behouden of ze het willen laten vergrijzen. Indien u voor de laatste mogelijkheid kiest kunt u, uw tuinmeubelen gedurende drie maanden buiten laten staan. Zorg er deze periode voor dat ze goed worden opgedroogd (zet ze in de zon) en breng vervolgens silvernizer of een soortgelijk product aan. Op deze manier laat u de tuinmeubelen op correcte wijze vergrijzen en dat terwijl ze ook nog eens goed zijn beschermd tegen schimmels en vuil.
Een compleet ander verhaal wordt het echter indien u graag de authentieke kleur van uw meubelen wenst te behouden. In dat geval is het cruciaal om de meubelen eerst te behandelen vooraleer ze bloot te stellen aan de weersinvloeden. Het gebruikmaken van een teak protector, bijvoorbeeld deze van 4 Seasons Outdoor in onze winkel zorgt er voor dat uw meubelen zijn voorzien van een zo optimaal mogelijke bescherming en dat komt de levensduur uiteraard alleen maar ten goede. Hou er rekening mee dat het aanbrengen van een protector om de twee a maximaal drie jaar dient te gebeuren.

Gebruikmaken van een speciale teak cleaner

Wanneer uw teak tuinmeubelen het hele jaar door buiten blijven staan is het mogelijk dat deze na verloop van tijd gaan verkleuren of vuil worden. Om de optimale uitstraling van uw teak tuinmeubelen te kunnen behouden is het van cruciaal belang om deze tijdig te behandelen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de speciale teak cleaner die is terug te vinden in het aanbod van onze webwinkel. Op deze manier zorgt u er niet alleen voor dat uw tuinmeubelen er terug als nieuw uit komen te zien, daarnaast zijn ze ook veel beter beschermd tegen de invloeden uit het weer. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien u er voor wenst te zorgen dat uw teak tuinmeubelen hun optimale uitstraling kunnen behouden, dan is het altijd interessant om daarvoor gebruik te maken van een speciale cleaner.

Verschillende soorten teak protectors

Wanneer u een kijkje neemt in het aanbod aan onderhoudsproducten op onze website zult u kunnen vaststellen dat er verschillende soorten protectors in terug te vinden zijn. We maken wat dat betreft dan ook een onderscheid tussen een protector voor meubelen met een lichte en een donker bruine kleur. De gewone teak protector maakt het mogelijk om de lichtbruine kleur van teak te behouden terwijl de vintage teak protector dan weer bijzonder geschikt is om de warme, bruine kleur van oud-teak in stand te houden.

Share This Post

Leave a reply