Gaat u voor een lounge hoekbank?

Gaat u voor een lounge hoekbank?

Gaat u voor een lounge hoekbank?

De achtertuin is een belangrijk deel van uw huis. Vooral in de zomer kunt u er heerlijk relaxen en van de zon genieten. Om comfortabel te kunnen zitten, kunt u kiezen voor stoelen, maar een lounge hoekbank is het meest luxe. Er zijn verschillende soorten en maten, dus u heeft een uitgebreide keuze tussen meerdere modellen en materialen.

Een van dé trends op dit moment in tuinmeubelen zijn lounge hoekbanken gemaakt van steigerhout. Steigerhout is eigenlijk vurenhout. Vurenhout is pas echt steigerhout als het niet geschaafd of ruw geschaafd is. Er bestaat nieuw en oud steigerhout. Als het oud is, heeft het een grijze kleur. Dit komt doordat het is gebruikt in de bouw, en daardoor krijgt het zijn grijze tint. Nieuw steigerhout is licht van kleur en nog niet gebruikt. U kunt zelf beslissen welke kleur u het mooiste vindt, en van dat soort hout een bank kopen in bijvoorbeeld een outlet store. Daar hebben ze merkbanken voor een lagere prijs, en daar zult u vast uw droombank vinden. Niet alleen uit het hout kunt u kiezen, maar ook uit de kussens die op uw bank komen te liggen. U kunt zelfs een opbergvak voor de kussens in de bank laten maken of een bijpassende hocker (bijzettafel). Let er wel op dat een steigerhouten loungebank doordat hij onverwoestbaar is, erg zwaar kan zijn. Het is niet makkelijk te vervoeren met de auto. Ook moet je steigerhout goed onderhouden door het bijvoorbeeld met steigerhout beits te behandelen. Zo blijft het hout ook waterafstotend.

Behalve de steigerhouten lounge hoekbank zijn er ook loungebanken gemaakt van wicker. Wicker is vlechtwerk van vaak kunststofdraden. Het grote voordeel aan wicker is dat het makkelijk te onderhouden is en u het gemakkelijk kunt schoonmaken met enkel een sopje. Kunststof wicker kan ook goed tegen kou, wind en regen en is dus ideaal als u geen tijd heeft om uw loungebank te behandelen met beits. Wicker is buigbaar en verkleurt niet in de zon, wat steigerhout wel doet. Mede hierdoor zijn wicker lounge hoekbanken erg populair. Doordat wicker van kunststof of natuurlijke materialen kan zijn, kan het verschillende kleuren hebben: variërend van zwart tot lichtbruin. In een tuinmeubel outlet zult u kunnen kiezen uit al deze kleuren, zodat u kiest welke loungeset bij uw tuin past.

Stel: u wilt een lounge hoekbank voor in de tuin kopen, waar moet u dan op letten? Er zijn meerdere dingen waar u rekening mee moet houden, maar het belangrijkste is of de lounge hoekbank die op u het oog heeft, wel fijn zit. Dit kunt u uitproberen in de outlet store waar u de bank koopt. Als u de bank via internet bestelt, gaat dit niet dus daar moet u rekening mee houden. Verder kunt u kijken naar de stijl van uw tuin: modern en strak of juist veel planten en bomen? En welke kleur past het beste bij de tegels en de rest van de inrichting? Ook niet te vergeten: heeft u wel tijd om uw lounge hoekbank te onderhouden en in de beits te zetten? Dat zijn onmisbare vragen als u een loungeset in de aanbieding koopt. Stel daarom ook uw vragen aan de verkoper, zodat u met een goede koop naar huis gaat.

Een lounge hoekbank kunt u ook zelf van pallets maken. Hiervoor heb u een pallet nodig die voldoet aan de juiste maat en uitstraling. Deze zijn op verschillende plekken te krijgen, kijk hiervoor bijvoorbeeld eens bij de pallet concurrent.

Share This Post

Leave a reply